• Deň mlieka

          • Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou. Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje vždy tretí májový utorok a to od roku 1957, pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie.

            Deň mlieka sme si pripomenuli rozhovormi,prváci a druháci si pozreli prezentáciu Cesta mlieka a vypracovali kvíz o mlieku i ochutnávkami rôznych mliečnych výrobkov a návštevou MVL Veľké Chlievany.

            A ako sme sa dnes zabavili si môžete pozrieť vo fotoalbume Deň mlieka.

        • Exkurzia Smolenice a Podolie
          • Exkurzia Smolenice a Podolie

          • 2.5. sme absolvovali s celou školou vlastivedno - prírodovednú exkurziu.

            Začali sme vo včelárskej záhrade v Smoleniciach. V peknom prírodnom prostredí pod Smolenickým hradom sa nachádza firma, ktorá sa zaoberá chovom včiel, výrobou medu ale okrem toho aj vzdelávaním detí zážitkovou formou. Na tejto exkurzii sa žiaci dozvedeli, prečo sú včielky také užitočné, z akých členov sa skladá včelia rodinka aj ďalšie informácie o živote včiel. Žiaci mali možnosť vidieť stavbu úľa a život včiel priamo v ňom. Zatancovali si včelí tanec,vyrobili pre seba voskové sviečky a ochutnali chutný medík.

            Ak chcete vidieť ako  hrady, zámky, drevené kostolíky a rozhľadne vyzerali pred 300 - 500 rokmi, keď boli v plnej svojej kráse, vládli na nich mocní feudáli, ktorých pôsobenie nám dnes pripomína história, legendy a povesti,tak  navštívte Park miniatúr v Podolí. My sme tak urobili a v priljemnom prostredí sme mali možnosť počas 90 minút navštíviť a na vlastné oči uvidieť históriu celého Slovenska. Zaujali nás nielen makety hradov v mierke 1:50, ale aj povesti s nimi spojené. Slovensko je nielen krásna krajina, ale aj historicky bohatá.

            Ako sme sa mali si môžete pozrieť vo fotolbume v galérii.